ICONO aposta per la innovació tecnològica en l'educació

Les tecnologies estan modificant el món de l'ensenyament. La seva incorporació a les aules amplia i millora l'aprenentatge dels estudiants i cada vegada es necessiten més dispositius mòbils que estiguin dissenyats especialment per a l'educació 3.0. Això és el que ha fet l'empresa Acer que ha presentat aquests dies la nova tablet Acer Chromebook Tab 10, un model pensat per ajudar a alumnes i docents en la seva tasca educativa.

Un llapis òptic Wacom, tecnologia de gran qualitat

Té una pantalla que sembla la d'un portàtil, prou petita perquè sigui molt manejable i amb una imatge de gran resolució i qualitat. Però una de les seves millors característiques és la inclusió d'un llapis stylus Wacom EMR que es guarda dins de la tablet i amb el qual els alumnes poden escriure a mà per prendre notes, fer esbossos a mà alçada o dibuixar.

Aquest punter combina sensors fins, algoritmes sofisticats i transmissions de dades ultraràpides per oferir una experiència de llapis digital que s'acosti el més possible a la sensació d'escriure i dibuixar en paper. A més, funciona sense cables ni bateries.

Els estudiants podran gaudir en aquest Chromebook de la millor tecnologia combinada amb una experiència natural que imita la d'usar llapis i paper, dibuixar digitalment, prendre notes i capturar idees de manera còmoda i amb un control precís, mantenint la pantalla lliure de taques. A l'aula també s'apreciarà que els llapis EMR són més resistents a les caigudes accidentals.

Pràctiques eines TIC a l'aula

La Acer Chromebook Tab 10 incorpora la velocitat, simplicitat i seguretat de Chrome OS, el sistema operatiu desenvolupat per Google i basat en Linux. Fins ara aquest sistema operatiu de Google només funcionava en ordinadors portàtils o d'escriptori. Però ja tenim una tablet al mercat que és totalment compatible amb Google Play i ofereix als docents i estudiants l'accés a aplicacions educatives d'Android que els permeten compartir, descobrir, col·laborar i aprendre a l'aula.

Ja saps que Google for Education disposa d'eines per facilitar l'aprenentatge a l'aula i la comunicació entre alumnes, professors i pares. Aplicacions com Gmail, Docs, Drive, Calendar o Hangouts dissenyades per unir a les persones que formen part de la comunitat educativa i que permeten la col·laboració en temps real.

El docent pot crear tants comptes d'usuari com necessiti i configurar els permisos i serveis adequats per als alumnes. Així tots tenen un accés ràpid a la seva informació, aplicacions i projectes quan inicien sessió en el seu compte únic.

Tot el material està emmagatzemat en el núvol disponible i compartit amb pares i alumnes i els documents poden ser utilitzats i modificats per qualsevol que tingui els permisos establerts pel professor.

Es poden realitzar exercicis o exàmens a l'aula i fins i tot a distància i els estudiants tindran accés a eines tan interessants com la creació de pàgines web, blogs, o publicacions a Google+.

Noves tecnologies en l'educació primària

La mida de la nova Acer Chrommebook Tab 10 permet que fins als més petits estudiants puguin gestionar el dispositiu i participar amb la pantalla tàctil intuïtiva a mesura que naveguen, i repassen les seves lliçons.

A més, poden utilitzar la càmera web frontal i els micròfons per xats a Google Hangouts. I amb la càmera del darrere de la tablet podran capturar vídeos i imatges d'una manera senzilla.

El sistema Chrome US s'actualitza automàticament i protegeix els alumnes contra les amenaces en línia, com virus i malware.

Una altra novetat d'aquest model és que en el futur donarà suport a la realitat augmentada per poder experimentar noves formes d'aprenentatge amb Expeditions AR, la tecnologia d'AR de Google que mapeja l'aula i col·loca objectes tridimensionals perquè els alumnes comprovin el fàcils que són de comprendre temes com la biologia, la geografia o l'astronomia.

Característiques tècniques del Acer Chromebook Tab 10

Xataka, la prestigiosa web d'actualitat tecnològica ja ha donat el seu vistiplau a aquest nou llançament que considera que és "un projecte enfocat a la comunitat educativa en què tenim experiències d'aprenentatge al costat de realitat augmentada".

Aquestes són les propietats que destaquen de la nova tecnologia dissenyada especialment per a l'educació 3.0:

En la presentació d'Acer Chromebook Tab 10 directius de l'empresa van assenyalar que "combina els avenços en maquinari i suport d'aplicacions per permetre un aprenentatge més significatiu per a una gamma encara més àmplia d'estudiants i els anima a descobrir noves formes d'entendre el món que els envolta ".

Per això ICONO ha apostat per aquest nou dispositiu mòbil que està pensat per al món de l'educació i és una solució dinàmica perquè alumnes i docents gaudeixin de les classes, coneguin tots els recursos tcnológics i obtinguin millors resultats.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris