Des de l'escola als millors museus del món amb Google Arts & Culture

Veure com era el món fa milers d'anys, recórrer un museu i explorar algunes exposicions o curiositats artístiques o històriques. Aquestes són algunes de les oportunitats que t'ofereix l'aplicació de Google Arts & Culture. Una excel·lent alternativa a l'aula perquè docents i alumnes visquin la història i l'art d'una forma diferent, més entretinguda i propera.

Ja hem vist que les TIC ofereixen grans possibilitats per facilitar l'aprenentatge i en aquest cas a Google s'han superat permetent-nos observar la història en vídeos 360º o amb ulleres de realitat virtual per fer un viatge al voltant dels millors museus del món des de l'aula.

Què és Arts & Culture?

És un web i una aplicació gratuïta de Google disponible a totes les plataformes per a smartphones i ordinadors. Amb ella podem explorar col·leccions d'art i història de diversos museus i galeries del món: artistes, moviments artístics, diferents tècniques, llocs, edificis, esdeveniments i personatges històrics, ... Més de 1700 museus de 70 països participen en aquesta iniciativa.

Hi ha més de 6 milions d'imatges i més de 9000 exposicions digitals. Qualsevol museu, arxiu, institució o fundació cultural, d'arreu del món, poden formar part d'aquest projecte. El requisit que demana Google és que siguin institucions sense fins de lucre que busquin compartir cultura de forma gratuïta.

Com pots fer una visita guiada a un museu sense moure't de l'aula?

Entra el professor a classe i dirigint-se als seus alumnes diu: "Ens anem al Perú. Avui anem a recórrer les ruïnes de Machu Picchu. I demà estarem a Barcelona visitant la Sagrada Família ".

No, no s'ha tornat boig. Aviat descobreixes que explorar l'antiga ciutat inca o conèixer el temple de Gaudí és fàcil amb Street View, una de les eines que Google Arts & Culture utilitza perquè puguem "viatjar" sense moure'ns de l'aula.

Ens anem a caminar entre dinosaures? Agafa les ulleres de realitat virtual i entra a la prehistòria per veure de prop aquests magnífics i extingits animals. Només has de moure el ratolí del teu chromebook per canviar la posició de la càmera. A que és una manera divertida d'estudiar?

Conèixer personatges com Napoleó Bonaparte o Fidel Castro i la seva intervenció en la història mundial o Museus d'Història Natural com els de Londres o Berlín, d'Art com la Galeria Nacional d'Art Modern de l'Índia o el Museu Guggenheim de Bilbao, que podem visitar a través d'Museum View, l'eina que facilita un recorregut virtual de 360 graus a l'interior dels recintes i que proporciona una vista de l'arquitectura i distribució de les obres.

Una altra de les eines que ens ofereix Google és la "Art Camera", una càmera robòtica que digitalitza les imatges amb una resolució molt alta, de fins a 10 milions de píxels, per poder apreciar amb tots els seus detalls les obres d'art seleccionades.

Com accedir a Arts & Culture?

És molt senzill, instal·la l'aplicació al teu dispositiu i busca a la pantalla la pestanya "Explorar". El seu ús és bastant intuïtiu. Es divideix en categories que faciliten la recerca.

Les categories d'Artistes, Tècniques i Corrents contenen obres, descripcions d'artistes, exposicions, ... i en les categories de Esdeveniments i Personatges històrics pots explorar diversos moments de la història mundial, la seva descripció, exposicions dels elements més importants i conèixer la vida d'aquelles persones van marcar el rumb de la història en cada període.

La categoria de Llocs et dóna la possibilitat de conèixer diferents llocs del món a través de les obres de diversos col·laboradors i l'exploració virtual de racons amb l'aplicació Street View. Una forma diferent de viatjar pel món.

A més aquesta aplicació de Google facilita la recerca de museus i et porta a diferents racons del món des d'una perspectiva 3D, una exploració virtual perfecta perquè els nens i nenes accedeixin a obres, edificis i llocs històrics d'una manera entretinguda des de l'escola.

Sens dubte es tracta d'una interessant alternativa a l'aprenentatge habitual que propicia una experiència única tant als alumnes com als professors.

Ús de les TIC per a l'educació i per a l'oci

Arts & Culture també genera les seves pròpies exposicions virtuals i cada dia et presenta en la seva portada els temes més variats i actuals. Tu pots decidir si vols conèixer la vida dels samurais o l'última mostra en homenatge a l'obra de l'artista mexicana Frida Kahlo.

I també t'apropa a casa exposicions que s'han dut a terme recentment. Si una tarda t'avorreixes, t'agradaria assistir a una classe de Herbología amb Harry Potter? O donar-te un passeig per l'escola de màgia Hogwarts?. Pots fer-ho amb Arts & Culture on ja tens l'exposició de la British Library sobre "Harry Potter: una història de la màgia".

I tu, estàs pensant en estudiar disseny de moda? Arts & Culture també ha pensat en tu i disposa d'una gran història de la moda amb exposicions del prestigiós modista Balenciaga, per conèixer l'antiga ruta de la Seda o el naixement de l'pantalons texans, entre d'altres.

Una estupenda passarel·la digital que, sense moure't de casa, et porta al Museu de Disseny de Barcelona per visitar "El cos vestit: silueta i moda".

Des d'ICONO recomanem l'ús d'aquesta aplicació tant en el món educatiu com en els moments d'oci. Perquè a través de les TIC, sense fronteres, pots viure experiències que t'ajuden a comprendre més fàcilment la història i la cultura que ens envolta i compartir els teus coneixements amb els altres. On anem avui?

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris