El futur de l'educació amb Google

Les TIC són una gran oportunitat per a alumnes i docents. Han transformat l'educació donant pas a pantalles i teclats, a programes que faciliten i obren l'aprenentatge fent-lo més dinàmic i personal. Google for Education ha creat eines que resulten molt útils per fer el pas definitiu cap al futur en el món de l'educació.

Aplicacions que t'ajuden a totes les assignatures, en agafar els apunts, a l'avaluar els alumnes, al fet que les relacions entre docent i alumne siguin més fluides. El núvol com a allotjament i una aula virtual, com Google Classroom, que permet dissenyar els temes a impartir, assignar tasques i corregir en temps real. Una altra forma d'aprendre que et prepara per al futur on ja el mercat laboral demana aquest tipus d'habilitats.

Les TIC, imprescindibles en l'educació 3.0

Utilitzar Google Maps en lloc d'un atles físic? Crear guies virtuals d'un museu per a un treball escolar? Si saps utilitzar tot el potencial de les eines digitals que hi ha actualment els teus coneixements i les teves habilitats seran les adequades per al segle XXI. Alumnat i professors tenen l'oportunitat d'aplicar les TIC en totes les seves tasques i afegir molta creativitat, una excel·lent motivació per aprendre.

És fàcil, GSuite for education ja posa a la teva disposició les eines bàsiques perquè facis un senzill trànsit cap al digital:

 • Gmail: tenir una adreça de correu electrònic ja és habitual i aquesta és la bústia més estesa al món. El compte del teu correu al teu centre escolar pot ser personalitzada i sempre serà segura
 • Calendari: ideal per gestionar horaris, treballs en grup, reunions, ...
 • Google Drive: tot en el núvol, fàcil de guardar i de trobar, que pots compartir amb altres companys o amb el professor
 • Xat: facilita la comunicació en temps real, fins i tot per videoconferència
 • Google Sites: ja pots crear llocs web d'una forma intuïtiva, sense coneixements en html, i motivar els alumnes a crear una pròpia
 • Google Slides: per crear atractives presentacions dels teus treballs
 • Forms: ja hem parlat dels formularis en altres ocasions, ¿recordes el de preparar exàmens que es corregeixen automàticament?
 • Google Classroom: és una gran aplicació que et facilitarà donar i rebre les classes
 • Google Expedition: que permet als alumnes i els professors realitzar visites virtuals a moltes parts del món

I Docs com a processador de text, Sheett com a full de càlcul, ... i tantes altres possibilitats que Gsuite posa al teu abast.

Com serà l'educació en el futur?

Indubtablement, la tecnologia jugarà un paper molt important. La realitat virtual, la intel·ligència artificial, el domini de programes i aplicacions adaptats a l'aprenentatge i que el fan més efectiu.

Però a més, la tecnologia et permet aprendre d'una altra manera:

 • en cooperació amb altres alumnes, perquè no hi ha fronteres físiques que ho impedeixin amb tota la comunitat educativa,
 • perquè la comunicació entre pares, mares, alumnat i professorat es torna més àgil
 • personalitzant l'aprenentatge i adaptant-lo a les necessitats específiques de cada alumne
 • treballant diversos formats en els continguts educatius, com el vídeo o els podcast
 • ampliant propostes educatives que obren debats que obliguen els alumnes a esforçar-se en les seves habilitats d'expressió

La tecnologia t'ofereix interessants eines que et faciliten l'accés als coneixements, amplis i més propers que mai, i estan canviant el món de l'educació i el paper de docents i alumnes.

En Icono sabem que és molt important l'adaptació de tota la comunitat educativa a les noves tecnologies. Som Google Educator Trainers i podem ajudar-te a convertir la teva aula en un espai 3.0 que miri al futur amb seguretat.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

 • No s'han trobar comentaris