3 eines TIC per treballar a l'aula

La diversitat de recursos tecnològics que ofereixen les TIC et permeten disposar de gran quantitat d'informació i d'eines per a presentar-la de la forma més didàctica i innovadora. Les TIC faciliten la feina a l'aula i afavoreixen la creativitat de docents i alumnat.

En altres posts hem presentat alguns recursos TIC com Google Tour Creator o Google Arts&Culture, i altres més bàsics. Avui des d'ICONO et proposem 3 eines TIC amb les que els teus treballs a classe s'ompliran d'imatges, sons i realitat virtual. Innovació i entreteniment a dojo perquè l'aprenentatge sigui més amè. Tens preparat el Chromebook?

1.- Adobe Spark

És un conjunt d'eines que facilita la creació de continguts educatius amb gràfics, vídeos i pàgines web. Gratuïta i dissenyada perquè la puguis uitlizar sense que tinguis experiència en temes de disseny.

Només necessites una identificació a Google per utilitzar les aplicacions que ofereix i preparar la teva història en poc temps i amb gran impacte visual. Ja saps que el 80% del nostre cervell està dissenyat per assimilar i processar imatges.

Amb Adobe Spark és fàcil, les aplicacions Spark Post, Spark Page i Spark Vídeo tenen molts avantatges en el món de l'educació 3.0:

  • pots crear un compte gratuït
  • realitzes el disseny en línia
  • disposes de moltes tipografies per utilitzar en els teus treballs
  • tens plantilles predissenyades per inspirar-te o que pots editar segons les teves necessitats
  • et recomanen la paleta de colors que combina millor amb la imatge en la qual vols treballar el quadre del text
  • pot adoptar formes diferents

Si creus que et falta habilitat per crear contingut visual i atractiu a l'hora de preparar la teva classe o de presentar un treball, aquí tens un recurs TIC que et sorprendrà i semblaràs un expert en continguts d'impacte visual.

2.- Soundtrap

És una eina per crear música i podcasts. Molt fàcil d'utilitzar, i no només per a les classes de música, perquè et permet elaborar treballs a l'aula amb veus i sons que ho facin més interessant i innovador.

Soundtrap va rebre el premi al millor lloc web per ensenyar i aprendre en 2015 de la "American Association of School Librarians" (Associació Nord-americana de Bibliotecaris Escolars).

És un programa d'edició d'àudio digital al qual pots accedir directament des del teu Chromebook i té 14 dies d'ús gratuït. Crea música en línia gravant veus i instruments virtuals en col·laboració entre tots els alumnes que vulguin participar.

És ideal per promoure el desenvolupament de les habilitats verbals dels alumnes: que gravin a casa una exposició d'algun tema que s'ha tractat a classe, que diversos alumnes debatin sobre algun assumpte que estan estudiant en el curs, ...

En assignatures com música o idiomes aquest recurs TIC té un gran valor educatiu. Però, a més, poder gravar les teves paraules, els sons que reforcen el que presentes en el teu treball i fer-ho d'una manera col·laborativa potencia el desenvolupament de la comunicació pedagògica entre estudiants i docents. Aprendre a expressar-se és un dels aprenentatges més útils que els joves aconseguiran a l'aula.

3.- CoSpaces

És una eina que permet als estudiants crear, explorar i compartir experiències de realitat virtual en 3D. Hem parlat en altres ocasions de les possibilitats que ofereix la realitat virtual al món de l'educació: "viatjar" sense sortir de l'escola a altres llocs, a museus de tot el món, al cos humà, ... és una tecnologia emergent en l'aula.

Pots iniciar la sessió com a professor i l'alumne haurà d'entrar amb el codi que es genera quan crees la classe. Els estudiants també poden crear projectes en CoSpaces. Trobaràs que és un programa molt intuïtiu i aviat començaràs a crear mons tridimensionals: explicar una història, elaborar un tour sobre algun lloc que han visitat els alumnes, fer algun projecte original, ... la creativitat i la imaginació no tenen límits.

Tria la configuració de l'espai i modifica-la al teu gust, col·loca personatges i objectes i personalitza'ls, afegeix so de fons i la història que vols explicar. CoSpaces t'ofereix una gran varietat de recursos per a la teva "realitat virtual".

Serveix per a tots els nivells del teu centre escolar i és un complement perfecte per a la inmesión en les TIC de l'alumnat. Aprendran a programar mentre es diverteixen.

El 80% dels professors a Espanya fa servir habitualment les TIC per preparar i desenvolupar les seves classes. Els alumnes, que ja fan servir la tecnologia en la seva vida quotidiana, necessiten afermar aquests coneixements i habilitats. En ICONO t'ajudem a implantar les TIC en els centres escolars que volen avançar cap al futur de l'educació.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris