ICONO coneixent nous recursos tecnològics en SIMO Educació

El Saló SIMO Educació és una oportunitat per conèixer com es mou el món de les TIC a les aules. Per això, ICONO no falta a aquesta cita anual amb les novetats en tecnologies i continguts digitals per a l'ensenyament: ponències i tallers que aquest any es presentaven sota el lema "Innovar en educació per transformar el món".

En realitat no hem vist moltes novetats però hem conegut noves propostes d'inclusió de les TIC en l'ensenyament i hem constatat algunes pràctiques que des ICONO ja estem presentant als centres escolars:

  • El Chromebook és el dispositiu que més s'utilitza en l'educació. És el número 1 a Espanya i als EUA un 70% de les aules treballen amb ell pel seu senzill ús, s'actualitza automàticament i inclou aplicacions gratuïtes que permeten col·laborar en temps real amb altres usuaris. És la millor alternativa al portàtil tradicional.
  • Important impuls a la robòtica a l'aula promocionant el treball col·laboratiu que permet que uns alumnes programin, altres dissenyin, i entre tots s'elabori el millor producte final

La metodologia STEM fa que els alumnes adquireixin coneixements de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques que els permeten adquirir habilitats interdisciplinàries molt interessants per la seva futura projecció laboral. Combinar aquests estudis d'una manera lúdica és un dels enfocaments de STEM en l'educació i, per això, es fomenten les habilitats de programació, aprenent des de petits llenguatges senzills de programació, i robòtica que els ajuden a ser creatius i resolutius.

Els serveis i eines per facilitar l'adopció de STEM en el sistema educatiu ocupaven un 40% dels del Saló SIMO Educació.

Tot l'anterior porta a un innovador concepte d'aula: les aules digitals. Sense Pcs, amb dispositius portàtils, projectors, ulleres de realitat virtual, impressores 3D, kits de robòtica i drones.

Però no es tracta només d'introduir noves eines TIC a les aules sinó de millorar la qualitat de l'aprenentatge. El docent ha de ser el guia en els processos d'investigació, creació i innovació que els actuals alumnes necessiten.

L'objectiu d'aquestes aules és, sobretot, establir una comunicació interactiva entre professors i alumnes que promogui la motivació d'aquests a través de pràctiques docents dinamitzadores.

El Saló SIMO Educació ha reunit a Madrid a 225 empreses i marques líders en tecnologia de 22 països. Recórrer els estands i conèixer les propostes que es presentaven, compartir coneixements i veure el que s'està fent en els centres escolars més avançats en la introducció de les TIC en els processos d'aprenentatge han estat les millors experiències d'aquest viatje.

En ICONO donem molta importància a la formació dels nostres equips i ja ens preparem per assistir al gener a Londres a la BETT 2019 que és un dels esdeveniments educatius més importants del món.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris