Scratch 3.0

El llenguatge programàtic sempre ha estat lluny de l'abast d'aprenentatge per als nens a les escoles, ja que es comprèn com un coneixement força complex per a l'ús dels més petits. No obstant això, hem vist en altres articles d'ICONO com la tecnologia i la digitalització s’està adaptant i integrant-se cada dia més en col·legis i instituts. Doncs l'ús de les TIC generen un benefici tant per a alumnes com per a professors en millorar els processos d'educació.

En aquest article, parlarem sobre Scratch. Però què és exactament Scratch? És un entorn gràfic de programació accessible per a tot aquell que s'enfronta per primera vegada a aprendre el llenguatge de la programació. Els seus creadors afirmen que va ser creat amb la finalitat d'ajudar els nens a expressar les seves idees de forma creativa alhora que desenvolupaven habilitats de pensament lògic.

L'aprenentatge de la programació en Scratch, generi beneficis com ara:

  • Desenvolupament del pensament lògic 
  • Foment de la creativitat -
  • Millora el raonament -
  • Resolució de problemes

Ja hem vist en altres articles del nostre blog, com Google crea eines i extensions de gran utilitat per fer un pas més cap al futur en el món de l'educacióScratch en aquest cas, ajuda a crear aplicacions simples com videojocs, programes, àudios i resoldre problemes.

És sens dubte una eina que ajudarà els nens a adaptar-se i a aprendre amb més rapidesa les necessitats que es demanen de cara un futur sobre la digitalització i l'ús de les noves tecnologies en l'àmbit laboral.

A més ara, amb la seva actualització a Scratch 3.0, l'eina es pot utilitzar en smartphones i tauletes digitals, des de qualsevol navegador. En la seva última versió, els seus creadors afirmen que l'editor es maneja amb més facilitat i compta amb més opcions per garantir un millor aprenentatge en els nens. Una de les seves novetats ha estat engrandir els elements del programa, anomenats blocs, perquè sigui més fàcil el poder moure'l amb els dits des de la tauleta o smartphone.

A ICONO us oferim un vídeo que us resumeix totes les novetats d'aquest any en Scratch:

Si vols saber com funciona Scratch i començar a aprendre el llenguatge programàtic, tens dues opcions:

  1. Començar a utilitzar des de la seva versió en línia a través de la seva pàgina web oficial 
  2. Descarregar i instal·lar Scratch en la seva versió offline, sense necessitat de connexió a internet.

D'altra banda, la prestigiosa universitat de Harvard, té a la disposició de tots els usuaris Scratch ED, una eina per intercanviar recursos, resoldre dubtes entre els usuaris i esdeveniments que puguin resultar interessants per a l'acostament d'idees per a aquest llenguatge de programació.

I és que Scratch, és una eina complexa però fàcil d'utilitzar. La seva dificultat rau en el fet que un ha de saber molt bé què vol fer, i haurà de trencar-se el cap per arribar fins al seu objectiu, però en si el programa és senzill.

“La creativitat és la màxima en aquest llenguatge de programació, donant llibertat per personalitzar el projecte.”

El millor d'aquest ensenyament, és que no passa res si es falla, és més, s'aprèn fallant. Els seus creadors i editors creuen que les escoles que utilitzin aquesta eina per a l'aprenentatge dels seus alumnes, han de deixar-los que creuen per ells mateixos i no imposar cap barrera o límit, per aquest motiu puguin convertir-se en grans programadors o que resolguin problemes amb senzillesa.

Esperem que des d’ICONO et hàgim ajudat a emprendre un nou camí cap al llenguatge de programació. Doncs només calen ganes d'aprendre, pensar i posar en un ordinador, smartphone o tauleta digital les teves idees.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris