Coneixes els avantatges de les aules digitals?

Probablement, quan eres nen i estaves en classe, imaginant i somiant com seria el futur, et vas imaginar alguna vegada, un robot. Sí, un robot simpàtic semblant al de la il·lustre pel·lícula “Un home bicentenari” del genial Robin Williams, que impartiria classes i t'ensenyaria amb genials invents futuristes, el nostre univers, l'evolució del nostre planeta, o que s'inventaria algun sistema per a divertir-se amb les matemàtiques, la literatura o la religió. Que desapareixerien les pissarres, el guix, i els llibres, per a donar pas a pantalles digitals, llapis màgics, i una realitat virtual capaç de portar-te amb unes ulleres fins a l'era mesopotàmica sense moure't de la cadira. 

Des de ICONO creiem i apostem per aquest futur, i aconseguir un aprenentatge més senzill, eficaç i divertit és possible gràcies a una millor gestió. En altres articles hem pogut veure com a educació i tecnologia van de la mà. I com aquesta tecnologia aconsegueix crear noves experiències en els centres escolars.

Sabem que avui dia, encara estem lluny que tots aquests pensaments i somnis es converteixin en realitat, però sí que estem molt més prop del que ho estàvem fa vint anys. I la realitat actual és que la docència està canviant. Estem adaptant-nos a un nou món en la qual l'era digital forma part ja de les nostres vides i del nostre dia a dia. Empreses com Google, ja aposten per aquesta nova metodologia i han creat eines que resulten ser molt útils per a fer el pas definitiu a un nou futur en el món de l'educació.

Estem parlant de donar i convertir els centres escolars en aules digitals. Podem definir les aules digitals com aquelles en les quals es troben els recursos tecnològics necessaris per a possibilitar tant a l'alumnat com al professorat, l'accés a la informació i la comunicació que ens proporciona la xarxa i els sistemes de presentació multimèdia disponibles en aquests temps.

I aquesta inversió de futur, suposa obtenir uns beneficis molt generosos per als centres que aposten per això.

Sabries quins són alguns avantatges de les aules digitals?

  • Personalització i autonomia

Són dos conceptes que des de ICONO creiem que van units. I el primer avantatge de de les aules digitals és que proporcionen més autonomia i personalització als alumnes. Això vol dir que cada alumne, amb les eines digitals de l'aula pot progressar d'una manera més individual i adaptant-se a les seves necessitats. LearningAnalytics, és una nova eina educativa, basada en el Big Data, en el qual s'emmagatzemen i gestionen dades que permeten descompondre un objecte d'estudi per a esbrinar com funciona cadascuna de les seves parts. Això permet crear un model educatiu centrat en l'alumne com a individu únic amb les seves necessitats pròpies.

  • Continguts d’ampliació

Una dels avantatges d'Internet, és que a cop de clic et vas dirigint cap al contingut que el teu vols. Una aula i uns dispositius que estiguin connectats a la xarxa fa que puguis ampliar un contingut sobre un tema. Davant els dubtes que presenta un temari o el contingut en si d'una matèria, l'accés a internet permet solucionar-lo obtenint informació a l'instant. Això enriqueix a l'aprenentatge de l'alumne i del propi professor.

  • Gestió i organització

La implementació d'eines a les aules digitals i en els centres escolars impliquen també la millora de la gestió i l'organització del propi centre. Perquè el staff, depenent de l'època, no compte sempre amb el temps necessari per a poder bregar amb temes com la planificació del curs, el registre de formularis i la part més administrativa de la gestió. La nova infraestructura digital dóna suport a posar en marxa serveis de plataforma capaces d'escalar recursos durant temps de molt de treball. Microsoft Sofre és una eina de Microsoft que té diferents serveis per a aplicacions, que allotgen dades en el núvol. Amb això ajuda a organitzar i satisfer les necessitats comercials, perquè disposen de tota la informació necessària en una mateixa plataforma. Així els professors, poden centrar-se en el principal, que és l'educació dels alumnes.

  • Motivació

Els alumnes se senten importants, ja que també ensenyen i comparteixen. La xarxa funciona de la manera en què uns generen continguts i uns altres ho reben, però al seu torn es produeixen intercanvis i sinergies. A les aules digitals passa el mateix. Els alumnes es converteixen en nous mestres per a altres companys i solucionen dubtes entre si, comparteixen coneixements, resolen dubtes i s'ensenyen els uns amb els altres els seus treballs i com ho han fet. Això genera una motivació extra en el seu aprenentatge que millora l'eficiència en la seva educació. El professor a més, pot interactuar molt més amb l'alumne i aportar més temps a cadascun d'ells, la qual cosa genera un win to win (jo guanyo, el teu també). En ICONO estem cada vegada més a prop i més convençuts que apostant per les noves eines digitals i tecnològiques en els centres escolars, arribarem a un millor futur en el món de l'educació.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris