Els treballs del futur i les habilitats necessàries

Benvingut al nou curs escolar 2019-2020. Sí, un nou curs comença per a alumnes, professors i pares. Un nou any acadèmic en què sobretot els més petits hauran de preparar-se per afrontar nous desafiaments, aprendre noves lliçons i superar il·lusionants reptes educatius i personals.


Durant l'estiu hem après molt, però el més important, és que hem après divertint-nos. A casa podries divertir-te amb els edutubers més de moda en youtube. També t'hem ofert els jocs més entretinguts per a divertir-te amb la Tablet o Telèfon intel·ligent. I si has estat a l'estranger, també t'hem donat la possibilitat d'aprendre una mica d'idiomes gràcies a aquestes interessants aplicacions. Però com comentàvem en l'article anterior, toca adaptar-se de nou a la rutina, i això significa organitzar-se. Per això t'hem deixat aquí algunes de les aplicacions més efectives per a organitzar l'agenda escolar i la vida acadèmica.


I és que avui dia, la digitalització i la tecnologia són autèntics protagonistes en el món de l'educació. Són molts els col·legis i/o instituts que estan apostant per la incorporació d'eines i noves metodologies a l'aula. En aquest post podràs veure un exemple de com un institut va confiar en ICONO per a la introducció de les TIC en algunes aules. Tot això perquè els alumnes desenvolupin certes habilitats que seran vitals de cara als treballs del futur. 


I és que en l'article d'avui parlarem dels treballs del futur, les habilitats que es requereixen per a això i com es pot aconseguir aconseguir-les.

  1. 

Treballs del futur 

  2. Soft skills 



Vols saber a què podria dedicar-se el teu fill dins de 10 o 20 anys? Acompanya'ns. 



Treballs del futur

Dissenyador de UI/*UX

El

teu fill podria arribar a convertir-se en dissenyador UI. Però què significa o en què consistiria aquest treball? És conegut també com a disseny d'interfície d'usuari. Ell seria el responsable directe de la relació entre una màquina i l'usuari. Per a això, no tan sols ha d'especialitzar-se en les noves tecnologies i les eines que s'introduiran a curt termini, sinó que també haurà de conèixer els gustos del públic per a satisfer les seves necessitats. Un exemple clar és el que ara la pàgina web, funcioni tal com a l'usuari li agradaria que funcionés perquè la seva experiència sigui excel·lent. 

Tècnic de nanobots 



Sembla que és un treball que està molt lluny del que coneixem ara. Però no ho està tant. Els nostres fills estan aprenent i estudiant perquè hi hagi la possibilitat que es dediquin a aquesta branca laboral. Per a què? Per a donar solucions a problemes mediambientals o per a curar malalties. S'utilitzaran els nanoelements i nanomaterials per a crear nous productes.


Terapeuta d'empatia artificial 



Un dels treballs més apassionants i més satisfactoris del futur. Hi haurà persones que, com avui dia, tindràn necessitats especials, i haurà d'haver-hi algú que s'encarregui d'ajudar-los. Aquest algú pot ser un nen d'ara 12 anys, que en el futur, . S'haurà de tenir coneixements de psicología, sociologia, a més també de programació. 


Aquestes són algunes de les professions que més es demandaran en el futur. Però avui dia, el més important és una formació contínua i apostar pel desenvolupament de l'educació i les seves noves metodologies.



Soft skills



Com es pot preparar als estudiants per al futur? Com es pot fer perquè puguin dedicar-se a aquest tipus de treballs? Segons els experts en educació i psicologia, en les soft skills. Les softskills, en sentit literal significa competències toves. Són habilitats socials clau per a l'ocupabilitat, característiques personals i habilitats per a la vida. Com es potencien aquestes habilitats? Amb l'escolta activa, la creativitat, la capacitat d'aprenentatge o el treball en equip, per exemple. I com s'aconsegueixen a les aules? 



Avui dia s'estan incorporant estratègies que permeten l'assoliment i entrenament d'aquestes capacitats: 


  • Utilització de suports i canals



Els equips digitals, la utilització d'eines tecnològiques dins de l'aula i el treball en conjunt resulta vital per al desenvolupament de l'alumne. Debats en internet, l'ús de les xarxes socials amb finalitats acadèmiques són vitals per a això.


  • Treballar en diversos nivells



Cada estudiant treballarà i aprendrà en funció del que necessiti a cada moment. No tots som iguals, i això ha de ser responsabilitat del professor el saber-ho i afrontar-lo per a adaptar-se a l'alumne.


  • Elaborar contingut 



El professor ja no és tan sols el que parla o decideix. Els alumnes han de cooperar amb ell. El llenguatge audiovisual, el narrar històries i el fer un debat conjunt en classe és molt important per als estudiants i la seva progressió.


I és que com hem pogut veure en aquest article, les TIC resulten essencials per al futur, no tan sols el de l'educació, sinó també el laboral. L'avanç de la ciència i les noves necessitats del mercat faran que es demandin noves professions que estaran molt relacionades amb la programació, la ciència i la tecnologia.

T'ha interessat aquest article? Què opines de les nous treballs del futur? Creus al teu fill treballant en una cosa similar? Comenta'ns en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris