¿Quines són les millors apps per estudiar?

Fa alguns anys semblava que la tecnologia o eines com les tauletes i els ordinadors no tenien cabuda a les aules. Ara sembla ser que sense elles no podríem viure. I és que la digitalització és ja un fet real que està present en molts aules del nostre país. En ICONO ja hem treball amb diversos centres escolars de balears on han implementat les TIC perquè alumnes i professors progressin en l'educació.

Les motxilles carregades de llibres, els papers dins l’aula i els quaderns formaran part d'aquí a uns anys d’una vida passada. Aquesta metodologia no tan sols ajuda a l'estudiant i els implicats en l'educació, sinó també al medi ambient. En un anterior article vam parlar d’aplicacions que ajuden a millorar el nostre ecosistema, i aquest també és un motiu pel qual abandonar el paper i formar part d'un nou món. Ens acompanyes?


En aquest post parlarem de quins són les millors aplicacions per a estudiar. Però frena, aquestes aplicacions no et serviran perquè obtinguis una millor nota sense donar un pal a l'aigua, sinó que són eines útils que t'ajudaran per exemple a millorar la teva concentració a l'hora d'estudiar, a organitzar-te millor per a fer tasques, a compartir documents en un grup de treball i a escriure en una pantalla digital, que el paper com hem dit, ha d'anar decantant-se cap a un costat.



  1. Estudiar sense distraccions

  2. Escriure de manera digital

  3. Organitzar, recordar i guardar

  4. Guarda i comparteix



Estudiar sense distraccions



Els nostres mòbils, tauletes i ordinadors són una eina molt útil a l'hora d'estudiar i treballar, però també són una arma de doble tall ja que amb elles ens podem despistar i desconcentrar navegant per llocs d'humor, esports, política etc. Per sort, internet i la seva tecnologia ha creat una solució. I és que existeixen apps que ens ajuden a desconnectar del que ens distreu i fer els nostres deures i tasques escolars:


  • Stay focused: Amb aquesta eina podem bloquejar les apps que més ens distreuen i evitar rebre notificacions per a poder estudiar i concentrar-nos com devem. Si ets d'aquells que t'agrada passar molt de temps en xarxes socials, pots desactivar-les durant un temps limiti i bloquejar-les per a no tenir accés a elles.


  • Pomodone: Per a aquesta aplicació cal parlar de Francesco Cirillo, un estudiant universtari dels anys 80 que en la seva època perdia molt el temps desconcentrant-se. Passava molt de temps estudiant, però la majoria d'aquest temps era improductiu per les seves distraccions. Un dia va agafar de la seva cuina un temporitzador amb forma de tomàquet i va posar un compte enrere de 10 minuts, obligant-se a si mateix a estar concentrat durant aquest temps. Progressivament va anar ampliant aquest període de temps fins a millorar en el seu rendiment. És conegut com el mètode “pomodoro”, tomàquet en italià. I compta amb una app que utilitza aquest mateix sistema. Estableixes la llista de tasques i després actives el temporitzador per a dur-les a terme.


Escriure de manera digital



Gastar paper i paper per a després perdre-ho, que s'espatlli o al final no saber on posar-ho. Escriure per a prendre anotacions és una dels costums més utilitzats i de les quals s'han de fer per a prendre anotacions en classe. Però gràcies a la tecnologia ara pots fer-ho amb una pantalla digital.


  • Papyrus: Per als clients de Google Play for Education, dels quals som partners, existeix una eina que pots instal·lar que es diu Papyrus. Ens permet prendre notes manuscrites i posteriorment pujar-les a Dropbox, Evernote o enviar-les per correu electrònic.


  • Penultimate: Senzilla, intuïtiva i extremadament cuidada. Tant que pots escriure fins i tot amb el dit. Encara que si vols treure-li el màxim profit, la nostra recomanació és que escriguis amb un stylus. Està disponible per a Ipad i és gratuïta.



Organitzar, recordar i guardar



Aquí et deixem dues eines molt útils per a prendre notes i tenir-ho tot organitzat i ben guardat. Ja no farà falta que et lamentis d'on havies posat aquest post it o de què havies de fer aquest dia per que has perdut l'agenda. 

  • Evernote: és sens dubte l'eina número u i la més coneguda entre els estudiants i també per als que treballen i volen organitzar-se tant les seves tasques personals com les professionals. Permet prendre notes, organitzar-les segons la temàtica, gravar àudios, guardar enllaços d'internet i a més es pot sincronitzar en el núvol. Existeix una versió gratuïta i altres dos més (Premium i business).


  • Any.do: El que té de bo aquesta aplicació o una dels seus avantatges millor dit és que pots sincronitzar aquesta app amb altres dispositius. Els creadors d'aquesta app pensen que hi ha massa apps per a cada cosa. El que pretenen ells és sincronitzar-ho per a tenir-ho tot en un. Combina des d’un calendari fins a la llista de les tasques.



Guarda i comparteix



Avui en dia la col·laboració dins de les aules i el treball en grup és sens dubte una de les tècniques de treball més utilitzades. Anteriorment havies de reunir-te en un mateix espai i fer miracles per a reunir a tots els integrants a una mateixa hora. Ara és molt més fàcil poder fer les tasques i que tothom participi gràcies a aquestes eines:

  • Google Drive: És una eina en la qual pots crear un document Word, pujar-lo, i que un altre integrant el revisi, editi o afegeixi més continguts si ho creu necessari. Ideal per a fer un treball en grup i compartir una mateixa opinió, cadascun des d'un espai diferent i a l'hora que millor li convingui.

  • Dropbox: Molt similar a Google Drive, encara que està eina serveix més com a núvol per a sincronitzar qualsevol tipus d'arxiu i compartir-ho amb els usuaris que el teu vulguis.



En aquest post has après que existeixen eines que t'ajuden a estudiar millor i a evitar distraccions per a una millor concentració. Coneixies ja alguna d'aquestes eines? Quina serà la primera que et descarreguis? Comparteix la teva opinió en el nostre blog i coneix totes les novetats sobre l'educació digital.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris