SIMO 2017

Com cada any per aquestes dates, sempre assistim a la fira de noves tecnologies amb l'àmbit educatiu SIMO que es realitza a Madrid.

Aquesta fira dura 3 dies i a part d'estar les grans marques i multinacionals en el sector de les TICs educatives, hi ha varis auditoris on durant aquests dies s'han realitzat més de 200 ponències.

Cita obligada per estar al corrent de totes les novetats en aquest sector i de passada posar-nos cara a molts que durant tot l'any només rallem via telèfon o per mail.

A nivell de Hardware, donar l'enhorabona a la empresa Charmex, per haver guanyat el premi a la millor pissarra/monitor interactiu pel seu Clevertouch monitor molt potent i robust, ideal per ambients educatius.

A nivell de software, a l'empresa creadora APPVISE, una plataforma de comunicació que lluita contra el bullying. Premi al projecta globalment millor valorat en termes d'innovació tecnologia, novetat i potencial d'aplicació pel sector educatiu i premi SEK Lab, al millor model de negoci.

Dit això, realment han estat dies molt intensos, de moltes reunions, d'actualitzacions de continguts i operatives. Com a Partners de Samsung i paral·lelament a la fira, ens van oferir un altre certificació per les seves plataformes Samsung School i Samsung Knox, la seva MDM. Obligada pel projectes educatius on des d'una plataforma Web, poder administrar totes les tabletes de forma col·lectiva, aplicant normes, restriccions i configuracions de forma molt simple i efectiva.

Ressaltar de l'estand de Samsung, l'aposta per la realitat virtual dins l'ensenyament. Una solució d'aprenentatge immersiva Virtual School Suitcase, on els alumnes poden veure experiències, com visitar el mon marí a través de les ulleres de realitat virtual Samsung Gear VR.

I per mi lo més interessant del estant de Samsung, el seu petit auditori, on durant els tres dies de fira, han anat passant col·legis de tota Espanya, explicant les seves pròpies experiències amb Samsung, Samsung School i la introducció de les tabletes en el camp educatiu. (adjunt imatge) una agenda repleta de bons feedbacks i metodologies on poc a poc es ven introduint en el món educatiu.

No vull tancar aquesta primera entrada de bloc sense enumerar al gran projecte de Integratek on amb el seu petit gran estant (en comparació a grans multinacionals en el sector) fan una gran feina en aquest món, ja que no tothom aprèn de la mateixa manera. Plataforma obligada per tots aquells centres on tenen alumnes amb alguna dificultat com la dislèxia i la discalcúlia.

Google amb les seves suite educatives gratuïtes, que cada vegada més centres estan implantant. Amb demos de Google Classroms i com a través de Drive podem fer infinitat d'operacions.

Pel que fa a les ponències, impossible haver-les vistes totes encara que vam anar-hi amb un planning fet. Crec que aquesta fira, sense les ponències no seria el mateix; un aparador de productes i serveis que no diferenciaria molt de veure-ho per Internet.

Grans ponències a destacar: la de Mariano Fernandez Enquita (Catedràtic de Sociologia a la Universitat Complutense de Madrid) on ens va explicar l'escola en el nou entorn digital. Aija Rinkien (consellera d'educació de Finlàndia), Kristiina Kumpulainen (Catedràtica d'Educació a la Universitat de Helsiki) i Minttu Alone (Profe de Matemàtiques), on vam estar més de 2 hores immersos en la famosa era educativa Finlandesa, amb les seves metodologies, pràctiques i com han evolucionat fins arribar a ser els pioners en aquest camp, i com les noves tecnologies han ajudat a assolir aquest objectiu.

Resaltar també els 3 gurus de l'educació, Ewan Macintosh'Innovation? Aim high or go home'Javier Tourón'cap un nou model d'escola centrada en l'alumne: el paper de la tecnologia' Mar Romera'una escola efectiva y una escola de l'afecta. Aportant brillants idees, cada un en el seu camp.

Tot un luxe per part nostre poder assistir al SIMO i poder gaudir de tot el seu contingut.

 

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris