La introducció de les TIC a CEIP Santa Gertrudis

En ICONO hem pogut veure a través d'altres articles, com la tecnologia i la digitalització s'està introduint cada vegada més en els centres educatius del nostre país. Són ja nombroses empreses, com Microsoft o Google, que aposten per la innovació en aquest sector per a l'avanç de la metodologia de la pròpia educació, tant pels alumnes com professors. Eines que ajuden a gestionar l'estructura dels centres i nous materials que milloren la productivitat i el desenvolupament. En aquesta ocasió, tenim l'oportunitat d'entrevistar el coordinador TIC de CEIP Santa Gertrudis, a Eivissa. Un centre que va apostar per la innovació en l'educació i en el qual ICONO va ajudar i va donar suport per a introduir tota l'estructura que comporta aquesta aposta pel progrés. 

Quin ha estat la principal raó que us ha fet apostar per les TIC en el vostre centre? 

En principi volíem que els nostres alumnes tinguessin d'un dispositiu personal, que ajudés en un entorn de treball tant per als alumnes com per als professors. 

Ara que porteu temps d'experiència, Quins són els avantatges que podríeu destacar per a l'educació en el centre?

Els avantatges han estat diverses. Primer, el fet de renovar tecnològicament el material del centre educatiu va fer que el nivell d'incidències es reduís bastant. També, el tenir un dispositiu per a cada alumne ha facilitat molt el treball, ja que no hi ha problemes a l'hora d'estructurar i organitzar el treball. L'administrador a més compta amb l'usuari i la contrasenya de cada alumne, perquè és el responsable de garantir la seguretat amb aquests nous dispositius. A més, els chromebooks funcionen molt bé i són molt fàcils d'utilitzar.

En què creus que ha ajudat més la introducció de les TIC per al professorat? 

Per als professors ha ajudat que poden compartir tots els seus documents i estructurar-los segons el grup. I encara que estiguem aprenent a utilitzar les noves eines i aplicacions (Google Document, presentacions, etc.) estàn molt il·lusionats. 

I per als alumnes?

De cara als alumnes creiem que ha estat molt més fàcil, ja que permet compartir els treballs, personalitzar-les i fer-les molt més significatives de cara a l'individu. És a dir, cada alumne té la seva pròpia avaluació i una interacció privada amb el professor. També ha ajudat a unificar el programa que utilitzen els alumnes i el temps es gestiona millor per a l'objectiu principal que és el seu aprenentatge.

Quins seran els reptes del futur en el centre amb l'aplicació de les TIC? 

Crec que una vegada aquest sistema implementat en els cursos de 4t 5è i 6è de primària, valorarem si fem un pas més endavant i introduir-ho també en el curs de 3r. Un altre pas que valorem és oferir un correu corporatiu per a les famílies amb la finalitat que hi hagi una millor comunicació i que aquesta sigui més personal. Per a nosaltres, també és molt important continuar amb el procés de formació que ens permeti utilitzar aquest nou entorn de la millor manera possible. 

Com han vist els pares i les mares la introducció d'aquesta aquesta nova iniciativa?

En general les famílies han acceptat molt bé aquests nous dispositius i la nova metodologia de treball. Des del principi vam voler informar als pares, a través de diverses reunions, de la introducció d'aquest procés i sistema. També han acceptat moltes propostes per a la seva millora. Les famílies han vist que el centre ha introduït noves eines que millora i facilita el treball de tots. 

Com us ha ajudat ICONO a facilitar la incorporació de les TIC en el centre? 



ICONO sempre ens ha atès i ens ha ajudat a solucionar totes les nostres dificultats, dubtes i incidències. ICONO ha estat un dels factors pels quals hem pogut continuar avançant i millorant en la implementació de tot aquest sistema en el centre. 

Si hagués de suggerir la introducció de les TIC a un altre centre, Què és el que més destacaria? 

Cada centre té les seves necessitats. Nosaltres optem per aquest format TIC per a buscar una millora en el nostre centre tant a nivell tecnologia com per a la pròpia seguretat. ICONO sempre ens ajuda per a formar-nos i solucionar tots els dubtes que anaven sorgint.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris