7 tendències TIC clau per a l'educació en 2019

Saps quines són les tendències TIC clau en l'educació per a 2019? siguis educador o no, com a gestor d'un centre escolar, o també com a pare o mare d'un alumne, saps que quedar-te enrere no és una opció. Conèixer les tendències en metodologia educativa, en eines o dispositius tecnològics a l'aula… serà crític per a poder entendre i ajudar en la tasca de l'aprenentatge dels teus alumnes o fills.

En el blog d'ICONO volem ajudar-te. No pensis que és alguna cosa que passarà en el futur. Des d'ICONO estem ajudant a alguns centres escolars de les Illes balears, que han volgut apostar per això. Les pissarres digitals o Scratch són termes que no poden sonar-te estranys. Alguns centres han observat ja en poc temps resultats a curt termini. Penses que pots quedar-te al marge d'aquestes noves tendències? Aprofita i coneix 7 tendències TIC que marcaran les aules en 2019.



En aquest post descobriràs 7 tendències que t'ajudaran a posar-te al dia:

 

 

 

Els MASSIVE OPEN ONLINE COURSE, coneguts com MOOCs.:

  • edX
  • Coursera
  • Miríada X

Democratitzant el coneixement en dispositius i eines:

Les tablets i telèfons intel·ligents com a eix de canvi

Eines a l'abast de tots:

Touchcast Studio

Plickers

Padlet

Et quedaràs enrere? 

Els MOOCs, aprendre on i quan vulguis 

Els Massive Open Online Courses es defineixen com a cursos gratuïts online a distància. Solen ser cursos que encaixen amb aquells que ja estan treballant, però que permeten ampliar coneixements en un camp determinat. Aprofundir.

I és que una dels principals avantatges d'aquesta eina és cursar els mòduls des de qualsevol part i quan vulguis. Una cosa fonamental si pensem en la necessitat de compaginar el treball dins i fora de l'aula. Un aprenentatge ubic. 

Dins d'aquesta tendència general, vols conèixer les 3 eines més utilitzades? 

  1. edX: Participen 21 universitats, entre les quals es troba la més prestigiosa del món: Harvard. Actualment ofereix més de 1700 cursos massius online en obert.
  2. Coursera: Compta amb universitats de la talla de Stanford, Yale i Wahisngton. A més d'universitats asiàtiques (Chinese University of Hong Kong) i altres més pròximes com la Universitat de Barcelona o la Universitat de Zurich. Imparteix més de 2400 cursos en 12 idiomes diferents.
  3. Miríada X: Participen universitats espanyoles i iberoamericanes: Universitat de Salamanca, Carlos III de Madrid, Complutense o la d'Alcalá. Permet enllaçar directament a Linkedin la formació que s'està cursant. https://miriadax.net/home



Democratitzant el coneixement en 2019

Les tablets i els telèfons intel·ligents han passat de ser un element lúdic, a un pilar d'una educació TIC a les aules. Per a molts suposen una autèntica revolució que encara està per desxifrar i entendre per part d'educadors, pares i mares. No veus els avantatges que pugui tenir per a l'aprenentatge? Et donarem alguns dels principals arguments perquè no tinguis dubtes en la seva aplicació a les aules:

  • Ubiqüitat: L'educació està més enllà que entre quatre parets. Amb les tablets es pot anar a qualsevol part per a ensenyar recursos i aprendre sobre diferents aspectes de l'àmbit educacional. 
  • Enfocament individual: Ajuda sens dubte a generar un millor enfocament individual cap als alumnes. En molts centres, ja es disposen d'eines com els Chromebooks que permet establir una relació més pròxima i més interactiva professor – alumne. 
  • Enfocament interdisciplinari: Es pretén abandonar un aprenentatge memorístic i realitzar activitats que ajudin a millorar el treball cooperatiu i una major participació dels alumnes. Miniquest, per exemple, és un mètode de treball que afavoreix aquestes capacitats

I finalment les aplicacions. 3 eines que t'ajudaran a no quedar enrere. Sabem que les aplicacions TIC a l'aula poden arribar a aclaparar per la quantitat d'elles. Però podríem dir que hi ha una aplicació per a cada qüestió o sistema/ estratègia que es vulgui implementar a l'aula. Anem a descatar 3 que pensem s'adapten a la gran majoria:

  • Touchcast Studio: aplicació que ens permet gravar vídeo i fer-ho interactiu incloent als alumnes en la història. Et deixem un tutorial per a aprendre a usar-lo a la teva aula o a casa. 

  • Plickers: aplicació que permet (o també Kahoot) al professorat obtenir en temps real dades estadístiques del progrés d'aprenentatge de l'alumne. 


  • Padlet: plataforma digital que permet crear murals col·laboratius on es pot treballar de forma simultània en un mateix entorn. 

Fins aquí, hem pogut compartir amb vosaltres les principals tendències TIC del moment en el món de l'educació per a 2019. En ICONA treballem per a implementar eines que donin una millor capacitat tant als alumnes com als professors per a treballar a l'aula. Quines són les eines que més t'han ajudat a tu? Si tens algun comentari o opinió, no deixis de deixar-lo en el nostre blog.

 

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris