Millors apps educatives 2020

Han passat ja 7 mesos des que varem viure un dels esdeveniments més convulsos d'aquest segle. El coronavirus està marcant el provenir de la nostra societat, i encara no som conscients en tots els efectes, de l'abans i el després que està marcant aquesta pandèmia mundial. El distanciament social, tan necessari per a l'erradicació del virus, fa que s'estableixin nous protocols i sistemes en la metodologia de treball i en l'organització estructural. Però hi ha una àrea que està sent sens dubte, una de les més afectades. Sí, estem parlant de l’educació.

La volta al col·le ha estat polèmica en tots els sentits. L'organització per a un correcte funcionament del sistema i l'assegurament d'un control sanitari sense que existeixi una major propagació del virus, ha fet que es canviïn les conductes i el comportament tant dins com fora de l'aula. Però la necessitat d'establir tots aquests nous hàbits comporta que ens endinsem i siguem conscients que la digitilizació és ja necessària en l’educació. Les noves eines tecnològiques s'han anat endinsant poc a poc a les aules del nostre país. I aquest fet, marca la necessitat tant de professors, com a pares, mares i alumnes, de saber gestionar i utilitzar de manera correcta, la tecnologia en la ja era digital.

Des del confinament i el que va suposar el tancament de col·legis, són moltes les organitzacions i empreses que han anat endinsant la tecnologia en l'educació. Tauletes, mòbils i ordinadors són cada vegada més protagonistes en aquesta àrea, i són moltes les apps que estan tenint èxit tant per a alumnes com per a professors. Vols saber quines són les millors apps d'aquest 2020? Avanci.

  • Millors apps 2020 per a aprendre matemàtiques
  • Millors apps 2020 per a aprendre anglès
  • Millors apps 2020 per a organitzar la vida acadèmica
  • Millors apss 2020 per a aprendre programació

Millors apps 2020 per a aprendre matemàtiques

És una assignatura que a molts costes. No tots els alumnes tenen la mateixa capacitat a l'hora de resoldre problemes i/o assumir coneixements a nivells numèrics. Per a alguns és una benedicció però per a uns altres una “tortura”. Però per a aquests últims, gràcies als avanços tecnològics, no necessiten dependre tant de llibres i poden aprendre gràcies a les apps enfocades en l'aprenentatge de les matemàtiques. Vols saber quines són les millor valorades?

MyScript Calculator

És una aplicació molt interessant per a l'alumne, ja que es podria dir que és una pissarra interactiva. L'alumne pot marcar l'equació que desitgi i el programa la resol. Per a alumnes de menor edat, també serveix perquè és molt útil per a aprendre les taules de multiplicar. La seva interactivitat fa que resulti molt entretinguda i interessant pels alumnes. Una altra dels avantatges que té MyScript Calculator és que s'estalvien temps a l'hora de teclejar tots els dígits en la calculadora. Tot un avanç. Disponible en IOS i Android.

El Rei de les Mats

Més que una eina, és un joc que ajuda a agilitzar la ment dels alumnes i a desenvolupar la capacitat per a realitzar càlculs mentals. El mètode és similar al popular programa i joc “Qui vol ser milionari?”. Aquesta app va posant diferents equacions de les quals hi ha 4 possibles solucions, però tan sols una d'elles és la correcta. L'app ajuda a no dependre tant de calculadores i a saber processar calculs mentalment. Disponible en IOS i Android.

f(x) Matemàtiques

És l'emolució gairebé perfecta d'una calculadora científica. Enfocada més a alumnes de secundària, batxiller i fins i tot universitat, aquesta app els ajuda a resoldre equacions difícil. El que diferencia aquesta app de les altres és que representa gràficament totes les equacions i estadístiques que l'alumne necessiti. Per la qual cosa és ideal per a aquells que els costa representar gràficament aquest tipus de problemes matemàtics. Disponible en IOS i Android.

Millors apps 2020 per a aprendre anglès

El coneixement de la llengua anglesa és fonamental en l’educació. Aquest idioma s'ha convertit en la llengua franca dels nostres temps i en la més universal. Vital per a la nostra vida laboral i per a un possible major èxit en el camp que ens dediquem. I per a aprendre-la hi ha molts factors que influeixen: hores d'ensenyament, tipus de contingut, maneres d'estudi… Gràcies a les aplicacions i eines d'avui dia, existeix la possibilitat d'aprendre d'una manera més dinàmica, divertida i eficaç. Vols saber quins són?

Easy Peasy

Una app molt completa que conté exercicis per a aprendre vocabulari, les estructures gramaticals, frases, pronunciació i lletreig. A més pots crear llistes amb paraules que creguis que siguin del teu interès o que t'ajudin a millorar. Aquesta app utilitza un mètode d'adaptació a l'usuari. És a dir, no és l'alumne qui ha d'adaptar-se a aquesta eina, sinó que la pròpia eina s'adapta a les necessitats de l'usuari. Existeix una versió gratuïta i una altra de pagament que ofereix més serveis i possibilitats. Disponible en Android.

Simpler

Com diuen ells, amb Simpler, aprendre anglès és bufar i fer ampolles. Aquesta app proposa mètodes inusuals com a ‘Històries policíaques’, memorització de vocabulari a través de la unió entre text i imatge, correció de faltes ortogràfiques, etc. A més, és una eina que dóna molta importància a la comprensió oral i per això inclou so gravat per parlants natius. Disponible en IOS i Android.

LearnEnglish Grammar

Una de les millors aplicacions que ha llançat el British Council és aquesta: LearnEnglish Grammar. La qual està pensada per a millorar la precisió gramatical en anglès. Conté més de 600 preguntes per a practicar i reforçar les habilitats de l'usuari en 25 temes gramaticals. L'estudiant té diferents nivells perquè vagi pujant de dificultat els continguts, a mesura que va adquirint coneixements. Disponible en IOS i Android.

Millors apps 2020 per a organitzar la vida acadèmica

Sigui com sigui, tant si l'educació ha de ser presencial o online, la tecnologia continua sent important en tots dos casos. Per a organitzar el temps, compartir documents, ajudar a la concentració de l'estudi… És per això que gràcies a la tecnologia, s'han creat apps exclusivament per a aquestes facilitar aquestes qüestions.

My Study Life

Una app, disponible en IOS i Android que ajuda a organitzar la vida acadèmica. La manera perfecta per a organitzar-se i gestionar bé el temps: Horaris de classes, records de tasques inacabades, revisió de les ja realitzes… Tot això d'una forma detallada i amb una interfície senzilla. Perquè tots sabem que a vegades resulta més complicat organitzar i saber gestionar una app, que no el teu propi temps i les tasques a realitzar.

Forest

Si ets d'aquells alumnes o fins i tot professors que els costa concentrar-se en segons que període del dia o activitat en l'estudi, Forest és l'app perfecta. És una eina que t'ajuda a mantenir la concentració i allunyar-te de les distraccions. I ho fa d'una manera original i senzilla. En estudiar, plantaràs una llavor, mentre no miris el mòbil, aquesta anirà creixent i si tot va bé i no et desconcentres, es convertirà en un bonic arbre. Si mires el telèfon, la llavor marcirà. Disponible en IOS i Android.

Coursera

Disponible en IOS i també en Android, i siguis estudiant o no, aquesta app pot ser que t'interessi si vols ampliar i comlpementar els teus coneixements. Coursera compta amb professors de prestigioses universitat que imparteixen i ofereixen cursos online. Tens accés a un ampli catàleg d'estudis i podràs fer un seguiment del teu procés.

Millors apps per a aprendre programació

Avui dia, pocs idiomes t'obriran més portes en el món laboral que els llenguatges de programació. I creieu-nos, aprendre-ho no és difícil. Existeixen multitud de cursos i recursos perquè comencis a provar amb ritme i flexibilitat. En el bus, en la cua del supermercat, a casa veient la tele…pots començar a aprendre llenguatge HTML, passant per Javascript…

SoloLearn

Tenen cursos de programació de tots els nivells. Aquí, la programació és també diversió. Un dels seus aspectes més destacats és l'espai de fòrum, on pots parlar amb altres estudiants sobre cadascun dels exercicis i les lliçons que vas aprenent. Com més vagis aprenent, més experiència guanyaràs, i això en l'eina es converteix en la suma de punts per a l'obtenció de beneficis en serveis.

Udacity

Google, Amazon, Facebook…són gegants de la tecnologia, i els seus professionals s'han posat a la feina per a crear aquesta app: Udacity. Una eina per a aprendre a programar i ho fagis en funció al teu nivell: Principiant, Intermedi i Expert.

Encode

Si comences des de zero, està és la teva aplicació. Conté lliçons curtes i senzilles de conceptes generals i transversals a tots els llenguatges de programació: Python, Javascript i Web. En l'eina hi ha molts exercicis pràctics, perquè és la millor manera d'aprendre. L'eina és gratuïta però també existeix una versió de pagament que ofereix més cursos i serveis.

Com hem vist, la tecnologia està fent passos engegantits en l'educació. L'era digital és ja una realitat i els sistemes educatius i *metadologías es van adaptant a poc a poc per a un millor aprenentatge tant per a alumnes com professors. I tu què opines de l'apps en l'educació? Creus que és un bon sistema per a l'ensenyament? Deixa'ns el teu comentari en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris