Millors aplicacions per aprendre llenguatge de signes

L'avanç de les noves tecnologies juntament amb el desenvolupament d'Internet en la nostra societat, ha facilitat les nostres vides. Durant les últimes dècades la invenció de noves eines ha anat solucionant problemes quotidians i ens ha facilitat la vida d'una manera més senzilla. Aquestes invencions, també han possibilitat la integració d'una part de la societat, que per problemes físics i/o de salut, no ho tenien tan senzill com els altres.

En l'article d'avui parlarem d'aplicacions que ajuden a aprendre a parlar el sistema de signes, d'una manera senzilla i pràctica. Ens acompanyes?

llenguatge signes 1

  • IncluSeñas
  • ¡Dilo con las manos!
  • Spread Signs
  • Kitsord
  • Signlator
  • Signa Uni
  • DILSE
  • StorySign

Incluseñas

En aquesta aplicació que et pots descarregar de manera gratuïta, el seu contingut es divideix en diverses categories com els animals, els aliments o els números. És un joc que compta amb diverses modalitats (un ‘rosco’ similar al programa de ‘Pasapalabra’, o endevinar la paraula correcta en cada cas. Cada terme compta amb una representació del seu signe per a facilitar l'aprenentatge. Es pot descarregar a través d’Android.

llenguatge signes 2

¡Dilo con las manos!

L'objectiu d'aquesta aplicació és ajudar els usuaris a adquirir coneixements de llengua de signes mitjançant una sèrie de dinàmics desafiaments i objectius. A major nivell, major dificultat. Aniràs descobrint progressivament paraules i continguts de diferents categories. Disponible gratuïtament a través d'Android.

Spread Signs

L'app Spread Signs funciona com un diccionari. Està adaptat a més de 20 idiomes, i disposa de més de 200.000 termes. Cadascun d'aquests termes compta amb una demostració per a fer-los correctament. A més, ofereix un abecedari de signes per a repassar, estudiar i formar paraules de manera independent. Disponible gratuïtament en IOS i Android.

Kitsord

Aquesta app està dissenyada amb la finalitat d'oferir un aprenentatge intuïtiu i interactiu. El seu objectiu principal, tal com defineixen els seus creadors, és trencar la barrera comunicacional que existeix entre persones sordes i oïdores. Com? A través de jocs. També disposa d'un ampli glossari de termes per a repassar aquells que s'hagin oblidat. Està disponible gratuïtament per a dispositius Android com IOS.

Signlator

La primera app traductora d'espanyol a llenguatge de signes. Una iniciativa de la presidenta de l'Associació per a la Normalització del Llenguatge de Signes (ANICOLS) i de l'agència de comunicació TBWA. Aquesta aplicació té la capacitat de mostrar-te en llenguatge de signes, milers de paraules, que són molt comunes en el nostre dia a dia.

Signa Uni

Desenvolupada per estudiants de la Universitat de València, l'aplicació Signa Uni, es va crear amb la finalitat de facilitar la comunicació entre el personal de la universitat i les persones amb discapacitat auditiva. Protegeix una necessitat, que ha estat sempre en la nostra societat, facilitant la vida i els estudis a aquestes persones.

DILSE

llenguatge signes 3

Per a aprendre un idioma, és indispensable comptar amb un diccionari del mateix que et permeti traduir i entendre què significa cada expressió. És oficialment, el diccionari d'aquesta llengua per a parla hispana. Ha estat creat per la Confederació Estatal de Persones Sordes en col·laboració amb la Reial Acadèmia Espanyola. Es pot descarregar gratuïtament a través d'Android i IOS. StorySign Aquesta aplicació, a diferència de les altres, utilitza la IA (Intel·ligència Artificial) perquè els nens sords aprenguin a llegir. Una aplicació creada per la multinacional Huawei, i que tradueix a més, llibres infantils específics a 14 llengües de signes diferents: ASL, LSE, BSL, LSF, etc.

En l'article d'avui, hem vist com la tecnologia, també serveix per a trencar aquelles barreres que des de fa molt temps, ha impedit el progrés i l'estable comunicació entre persones amb algunes discapacitats. Són aplicacions que es poden introduir a les aules, perquè els més petits, aprenguin a comunicar-se amb persones que pateixen aquesta discapacitat. I tu, creus que aquestes apps ajudaran a millorar la comunicació? Creus necessària la seva integració a les aules? Deixa'ns el teu comentari en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris