L'educació financera a l'aula

La constant evolució de la tecnologia, està derivant en un canvi en el nostre paradigma actual. L'era digital és ja una realitat. Internet i les eines tecnològiques estan sustentant totes les àrees que conformen i estructuren la nostra societat. La medicina està fent passos engegantits en la resolució de problemes dins de l'àmbit sanitari. Les noves generacions tenen una noció d'aprenentatge inusual amb les noves eines digitals, i la societat en general, s'està movent i actua sobre la base de les noves tendències que marca Internet.

Tota aquesta evolució permet també que en l'àmbit escolar s’estigui reestructurant els mètodes d'educació. La intel·ligència artificial, la ludificació, la realitat virtual o fins i tot els videojocs, estan implementant-se en l'educació dels nostres fills. En l'article d’avui, veurem com l'aprenentatge de les finances, estan cobrant cada vegada més importància a les aules. Ens acompanyes?

Educación financiera 1

  • • Què és l'estudi financer?
  • • La importància de l'educació financera
  • • L'educació financera a l'aula
  • • Recursos per a aprendre educació financera

Què és l'estudi financer?

Mai t'has preguntat, com saben els empresaris si un negoci tindrà èxit? Realment, és difícil de pronosticar, perquè depèn de moltes variables, però si es realitza un estudi degudament pots pre-visualitzar les possibilitats d'èxit. A aquest anàlisi se'l coneix com a estudi financer. És el procés a través del qual s'analitza la viabilitat d'un projecte, prenent com a base els recursos econòmics que tenim disponibles i el cost total del procés de producció. Quina és la fi d'aquest estudi? Saber si serà rendible. Les finances però, son també és l'estudi de l'obtenció i administració dels diners.

La importància de l'educació financera

Les finances no han sigut una de les àrees prioritàries en l'estudi dels joves. Els antics mètodes d'aprenentatge impulsats per les institucions responsables en educació, creien innecessari prendre avantatge sobre aquests coneixements, perquè es creia que era una matèria d'estudi que havia de prendre's més endavant, en els estudis de batxiller o fins i tot ja en carrera universitària. No obstant això, la falta de coneixement en la societat, ha impulsat noves estratègies perquè les finances siguin una matèria important d'estudi, des que comencen el col·legi, fins que finalitzen els seus estudis primaris i secundaris.

L'educació financera en els més joves és molt important ja que en aquesta edat, ells no tenen un límit en l'aprenentatge. És fonamental que entenguin com funcionen els diners, perquè en un futur siguin conscients de com funcionen certs aspectes de la vida laboral i social. És fonamental atorgar-los els coneixements i eines necessàries perquè puguin decidir per si mateixos.

L'educació financera a l'aula

L'educació financera és i serà una habilitat bàsica per als més joves en aquesta societat moderna. Si no entens ni saps com funcionen els serveis financers, és probable que no sàpigues aprofitar bé els teus béns. És en la infància on es comencen a cultivar les formes de pensament, el raonament i les relacions amb les persones del teu entorn. Que també aprenguin aquests coneixements és necessari. A més, sempre hem pensant que les finances són una cosa complexa, però ho són perquè ho aprenem tard. No es necessiten mètodes avançats per poder aprendre; Els més joves solen creure que la riquesa prové de la sort, i no del treball dur, de l'estudi i de la presa de decisions intel·ligents. Aquest és un dels motius pels quals no estan interessats en l'aprenentatge de les finances.

Ensenyar educació financera a l'aula hauria de ser una matèria obligatòria. És el millor entorn natural perquè aprenguin les nocions bàsiques i els conceptes sobre els diners i de l'economia.

Educació financiera 2

Els diners

Els més joves han d'aprendre què són els diners, què signifiquen i com s'utilitzen. Aprendre conceptes com a operacions bancàries, efectiu, targeta, divises, etc. Hauran de comprendre també perquè es rep diners, perquè es presta a entitats, i què són els interessos.

Planificar les finances

Hauran d'aprendre a establir prioritats, a controlar els seus ingressos i despeses i ajustar-se a les seues possibilitats econòmiques. A les aules normalment no ens ensenyen a estalviar. Ens diuen que és important, però no ens ensenyen els diferents mètodes per a estalviar.

Risc i benefici

Amb el temps, i ja sabent els conceptes més bàsics, aprendran alguns conceptes per a saber què fer amb els diners i com ha de fluctuar per a generar beneficis. Coneixeran els conceptes de risc i benefici, com també el que significa la diversificació i les inversions productives.

Recursos per a aprendre educació financera

Gràcies a les noves metodologies i a l'aplicació de la tecnologia a les aules, existeixen bastants recursos, aplicacions i jocs perquè aprenguin d'una manera divertida, tots aquests conceptes sobre el la importància de les finances.

Life Hub

És un programari informàtic que ensenya educació financera als més joves. Els usuaris, en aquest cas els alumnes, interactuen i exploren el programa per si mateixos perquè desenvolupen habilitats pràctiques, coneixements i comportaments positius sobre els diners. Aquest programa es divideix en tres blocs, cadascun adaptat a un rang d'edat diferent. El seu ús és molt senzill i pot utilitzar-se tant en ordinador, telèfon intel·ligent o tauleta.

Banquer

És una plataforma dissenyada per utilitzar a l'aula. Ofereix experiències pràctiques sobre el maneig de les finances personals. Se'ls permet gestionar els ingressos, despeses i pressupostos ficticis, com si es tractés d'un joc. Un joc que a més de ser educatiu, és divertit per a tots ells.

Goalsetter

Una aplicació l'objectiu de la qual és que els alumnes arribin a les metes financeres que es proposen a través de l'estalvi. Aquesta eina permet reservar el seu capital, redirigint els diners a una de les tres categories: estalviar per al futur, compartir amb uns altres i viure experiències importants.

En l'article de hui hem vist com gràcies a la tecnologia s'estan abastant àrees de coneixement que no s'ensenyaven anteriorment a les aules. La digitalització possibilita conèixer d'una manera divertida i educativa aspectes als quals els alumnes s'enfrontaran en un futur, perquè ho gestionin de la millor forma possible. I tu, creus necessària la implementació d'una educació financera a les aules? Deixa el teu comentari en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris