Telegram, la nova eina educativa

La tecnologia en l'era actual avança a passos engegantits. La irrupció d'internet, l'accés massiu a la informació i l'aparició de les xarxes socials, són factors que han impulsat l'establiment de l'era digital. Si ens adonem, quasi totes les nostres accions en el dia a dia passen per la necessitat d'emprar la tecnologia o Internet. El nostre temps ha canviat. Ja no som els mateixos que fa una dècada, i hem de ser conscients d'això. El nostre futur passa per establir-nos en aquesta dinàmica i aprendre sobre la base d'aquesta realitat. La comunicació és ara digital.

En articles anteriors, hem vist la integració de noves metodologies de treball a les aules. Eines com els videojocs, la realitat virtual o els mòbils són ja part d'aquest nou mètode educatiu.

telegram 1

En l'article d’avui, veurem com una de les apps de missatgeria més populars del món, també pot ser d'utilitat per a professors i alumnes. En l'article d’avui parlarem de Telegram, la nova eina educativa. Ens acompanyes?

  • Què és Telegram?
  • Telegram aplicat a l'educació
  • Els millors grups educatius en Telegram

Què és Telegram?

Telegram és una aplicació de missatgeria instantània creada en 2013. Disposa de múltiples serveis com un emmagatzematge il·limitat d'informació, capacitat per a enviar text, vídeos o missatges de veu. Es pot descarregar i accedir des d'Android o IOS a través del mòbil fins i tot des del teu Desktop.

Telegram 2

És un sistema de missatgeria molt segur pel seu protocol de xifratge en els missatges. Una seguretat palpable per part de l'usuari ja que poden configurar-la des del seu propi perfil (utilitzar un nick, habilitar l'opció perquè altres usuaris no vegin la teua fotografia de perfil, etc.). No obstant això, una de les seues característiques més destacables és la possibilitat d'emmagatzemar tot tipus de fotos, vídeos, converses, documents, etc de manera il·limitada i totalment gratis. Que a diferència de la seua competència, això no és possible.

Aquesta característica és molt útil per a diversos aspectes. No obstant això, aquí ens interessa el que et comptarem a continuació, ja que Telegram és ara una nova eina d'utilitat a les aules d'educació.

Telegram aplicat a l'educació

Telegram és una eina senzilla d'utilitzar, però el més interessant és saber com fer-ho. Aquí et deixem algunes opcions que, si ets professor, podries utilitzar dins l’aula.

Telegram 3

Canal de difusió

Et permet crear grups de difusió. No necessites que les persones formin part dels teus contactes. D'aquesta manera pots crear el teu propi grup d'educació (alumnes i professor) per a compartir contingut educatiu.

Grups

Realitzant grups pots compartir informació i contingut de tota mena, a més de crear una comunitat educativa en base dels teus interessos. A més, podràs rebre un feedback dels teus alumnes. Pots enviar-lis un article perquè realitzin una activitat de pensament crític o opinió. D'altra banda, també pots unir-te a altres grups que siguin del teu interès. Així també ho podràs compartir amb els teus alumnes, per si també volen participar.

Xats de veu

Els àudios de veu estan a l'ordre del dia. És molt més fàcil parlar que teclejar, això està clar. Pel carrer, veiem a la gent agafar el mòbil com si fos a menjar-se una torrada, i enviar massivament notes de veu als seus companys, amics i família. Però això és diferent. Amb els xats de veu pots interactuar en directe i parlar sobre una temàtica pactada o espontània. Així els teus alumnes poden fer el mateix sobre un tema o contingut educatiu que t’interessi dels que es parli.

Missatges guardats

És una dels principals avantatges competitives de Telegram, la seua capacitat per a guardar missatges. Telegram dóna l’oportunitat de guardar missatges sense límit d'emmagatzematge. Això comporta que pots emmagatzemar tota la informació que necessites quan vols.

Els millors grups educatius en Telegram

Si ets nou en Telegram i encara no saps a quins grups seguir, aquí et deixem algunes recomanacions:

Edufis

És un grup on es comparteixen experiències i contingut relacionat amb l'Educació Física.

Psicologia

És un grup exclusiu per a estudiants i/o professionals en la carrera de psicologia

Gamificació la teua aula

Es comparteixen experiències i activitats sobre gamifiació.

Escape Room Educatiu

Es comparteixen experiències per a poder elaborar un Escape Room educatiu a l'aula.

Flipped Learning

Grup dirigit a professors que comparteixen idees i qüestions sobre Flipped Learning.

Preescolar

Activitats i suggeriments per a professors de preescolar.

En l'article d’avui hem vist com una eina tan simple com Telegram pot ser d'utilitat en una aula educativa. I tu, creus que aquestes eines poden ser útils en educació? Deixa'ns el teu comentari en el nostre bloc.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris