Les millors apps per a aprendre anatomia humana a l'aula

La societat avança gràcies a la tecnologia? O és la tecnologia que avança gràcies a la societat? No volem obrir un debat. No obstant això, creiem fermament que les dues se sustenten una a l'altra. On volem arribar amb aquestes preguntes? Al fet d'afirmar que en l'actualitat i en la nostra vida diària estem anant de la mà de les noves tecnologies i d'Internet. I, és això positiu? Sí!

En l'article d’avui veurem com gràcies a l'avanç de les noves tecnologies i de l'accés a Internet, podem aprendre conceptes, teories i aspectes que anteriorment, amb una altra mena d'aprenentatge i eines, era molt més costós. En aquest article veurem com aprendre anatomia a l'aula és senzill i eficaç gràcies a les noves tecnologies. Ens acompanyes?

 anatomia 1

  • Què és l'anatomia?
  • Estudi de l'anatomia en èpoques passades
  • Millors apps d'anatomia en classe

Què és l'anatomia?

Hi ha matèries que deixen empremta. L'anatomia pot ser una d'elles si el professor aconsegueix despertar correctament l’interès i la curiositat als estudiants.

L'anatomia és l'aprenentatge del funcionament del cos humà. Una estructura molt complexa que ha d'aprendre's pas a pas per a poder entendre-la correctament. Quants ossos té el cos humà? Quin és l'òrgan encarregat de segregar insulina? Com funciona el sistema nerviós? Aquestes preguntes i moltíssimes més poden resoldre's a través de l'estudi de l'anatomia. Però, com s'estudia l'anatomia?

Estudi de l'anatomia en èpoques passades

Avui en dia i gràcies a l'avanç de la tecnologia, disposem de grans recursos i materials per a afrontar l'aprenentatge i l'estudi d'una manera diferent a com es feia en dècades anteriors. Darrera deixem llibres de text, pissarres, i hores i hores de lectura i esquemes per a poder entendre els principals conceptes i teories sobre l'anatomia. No obstant això, així era com s'estudiava anteriorment anatomia:

 anatomia2

Llibres de text

En els llibres de text estava tota la informació necessària per a conèixer el que volgueres sobre anatomia. El que avui et trobes en un ordinador a través de la xarxa, abans ho feies a través de diversos llibres. Era i continua sent una gran alternativa per a qui compagina la memòria visual i esquemàtica amb una major comprensió lectora.

Atles

Si lo teu és la memòria visual, l'atles haguera sigut el teu gran company d'aula. Encara que no té la mateixa informació de text que en els llibres, l'atles servia per a aquells que tenien una gran memòria visual. Si ets capaç de guardar en el còrtex occipital les imatges que hi havia i tenies imaginació tridimensional, segur que hagueres arribat a ser un gran anatomista.

Anotacions a color o en ByN

Si volies obtenir informació de diverses fonts, el millor eren les anotacions. Les anotacions era tot allò que anaves escrivint en classe mentre el professor explicava la lliçó. Encara que ja hi havien altres mètodes, és un costum que encara no s'ha perdut a les aules.

‘Belorcio’

Pintar, retallar i enganxar. No hi havia una altra. Encara que sembli una activitat molt bàsica, ajuda a la fixació de coneixements i a l'aprenentatge de diversos conceptes molt similars. És un mètode o una pràctica que solia realitzar-se per a diferenciar el color de les venes i les artèries.

Millors apps d'anatomia en classe

En l'actualitat, hem passat del format físic al format digital. Gràcies a noves eines i tecnologies com la realitat virtual, els jocs mòbils, o les xarxes socials, les aules tenen la possibilitat de millorar els mètodes d'aprenentatge d'una manera més senzilla, dinàmica i divertida. Aquí us presentem algunes de les millors apps per a aprendre anatomia:

Anato Trivia Quiz

Amb aquesta app en format joc de preguntes i respostes, els jugadors podran posar a prova els seus coneixements sobre l'anatomia. En el joc, a mesura que es van encertant les preguntes, es va construint un model de cos humà compost pel sistema ossi i els òrgans vitals. Pots descarregar-t'ho tant en IOS com en Android.

El cos humà per Tiny Bop

Una app funcional i interactiva per a aprendre sobre el cos humà a través de les il·lustracions. Els més xicotets podran veure com és el batec del cor, com recreen els pulmons l'entrada i ix d'aire, i altres activitats que realitza el nostre cos humà.

Esquelet. Anatomia 3D

Esquelet és una impressionant recreació en 3D de l'esquelet humà. Aquest esquelet pot girar-se per a observar-se des de qualsevol angle. Pots anar seleccionant els diferents punts que ho conformen per a conéixer cadascun dels noms que ho conformen. Una autèntica passada disponible per a Android.

Idle Human

Amb Idle Human pots estudiar el sistema nerviós, diferenciar els diferents ossos, conéixer els òrgans vitals i comprovar els seus moviments. També pots crear un robot mitjançant peces mecàniques perquè els alumnes comprenguin la importància de l'anatomia humana.

Complete Anatomy

Una de les apps més completes que existeixen en l'actualitat. Encara que no és una app gratuïta, val la pena si t'enfoques en l'estudi de l'anatomia. Inclou més de 6.500 estructures del cos humà que es poden visualitzar en 3D.

En l'article d’avui hem vist com els mètodes d'estudi i d'aprenentatge estan canviant a les nostres aules a millor, gràcies a l'avanç i a la introducció de la tecnologia en el sistema educatiu. L'anatomia sempre ha pogut ser una àrea complicada d'estudi. Creus ara que amb aquesta tecnologia pot resultar més senzilla per als més petits? Deixa'ns la teua opinió en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris