Google Workspace a l'aula

En els últims articles hem vist com l'evolució de tecnologia i la implementació d'Internet a les aules ha permès un canvi en les noves metodologies educatives.

La societat s'està adaptant a una nova realitat: l'era digital. L'educació parteix d'una nova estructura on Internet serà la nova base que fonamenti els nous ensenyaments i praxis en col·legis, instituts i universitats.

 Google Workspace 1

En l'article d’avui, veurem com Google, proporciona una nova àrea i sistemes educatius perquè tan docents, alumnes i família, s'adaptin a aquesta nova realitat. Avui parlarem de Google Workspace a l'aula. Ens acompanyes?

  • Què és Google Workspace?
  • Quins beneficis té?
  • Pla Google WorkSpace
  • Principals eines

Què és Google Workspace?

Google Workspace és un conjunt d'aplicacions creades per Google, destinades a millorar els sistemes d'ensenyament i treball a les aules. Un sistema senzill que permet que professors i alumnes interactuin i aprenguin amb total confiança i agilitat.

Amb Google Workspace for Education, els professors poden generar oportunitats d'aprenentatge i agilitar les tasques administratives, sense interrompre els fluxos de treball. Les eines de Google for Education són potents per si mateixes, però juntes funcionen encara millor.

En aquests temps de pandèmia, on els nostres hàbits i conductes han hagut de modificar-se, aquesta eina ha ajudat al progrés i desenvolupament de molts col·legis i institucions educatives.

Quins beneficis té?

Té un sistema i manual d'ajuda per als professors

Davant aquests canvis, Google Workspace va decidir crear diverses formacions perquè els professors entenguin i puguin manejar les eines amb facilitat.

Disposa d'un curs d'iniciació on els docents poden aprendre els conceptes bàsics d'aquest conjunt d'aplicacions. Un conjunt de consells progressius dissenyats per a ajudar als educadors perquè puguin treure el màxim partit a aquesta tecnologia de l'ensenyament.

També poden aprofundir en els seus coneixements amb la formació avançada. Una vegada dominen la part més bàsica i coneixen els fonaments bàsics, disposen d'un curs avançat per a continuar aprenent i preparant-se per a fer un examen, que si l'aproven, els acreditarà amb una certificació oficial de Google.

Última tecnologia a bon preu

És un paquet d'apps de Google, que es pot obtenir de manera gratuïta, i adaptades específicament per als col·legis i universitats que estiguin interessades. Disposa de seguretat ja integrada i assistència les 24 hores cada dia de l'any.

Millora de la productivitat

Aquest conjunt d'eines es pot gestionar tant dins com fora de l'aula. Els professors poden proporcionar comentaris instantanis i portar un registre del progrés d'un alumne per a millorar el rendiment. Cosa que permet una millora en la productivitat.

Protecció de dades i informació

La seguretat és un dels principals avantatges de les quals disposen aquestes eines. Tant els docents com els pares i mares, poden estar tranquils respecte a la seguretat que conformen aquestes eines. Els alumnes podran manejar-les amb llibertat sense haver d'evitar possibles atacs cibernètics o entrades de contingut no permès.

 

Pla Google Workspace

Et permet seleccionar entre diferents plans en funció a les necessitats de cada aula. A continuació veurem els quatre principals.

1. Education Fundamentals

És totalment gratuït i ajuden en el procés educatiu. Disposa d'eina, moltes d'elles conegudes, com: Gmail, Drive o Classroom. Aquest pla afavoreix la col·laboració i la comunicació entre alumnes i docents. Fa que sigui molt més accessible la inclusió i qualsevol dels integrants pot participar, ja sigui a través d'una formació en línia, a través de preguntes, enviant missatges, etc. A més, els docents podran marcar les tasques, enviar comentaris i puntuar exercicis entre moltes altres possibilitats

2. Education Standard

Compte amb els mateixos recursos que l'anterior, però a més se li afegeixen eines més precises de seguretat i anàlisi. Un plus molt interessant per a aconseguir un entorn encara més protegit. Identifica i evita qualsevol possible amenaça de seguretat. Gestiona protocols centralitzats de control i seguretat (perquè solament s'accedeixi a determinats espais), i reuneix dades per a un sistema optimitzat més segur.

3. Teaching and Learning Upgrade

Inclou els recursos base del Education Fundamentals i, a més, ofereix altres aplicacions i eines centrades en l'experiència de l'usuari. Un pla que és útil i molt beneficiós per a aquells que volen realitzar cursos telemàtics o per a equips de treball situats en diferents llocs. Proporciona una major interacció gràcies a les funcions de Google Meet, que permet dur a terme reunions a través de videotrucada. Amb Google Classroom també es poden crear continguts interactius.

4. Education Plus

És la versió prèmium. Inclou totes les eines i funcionalitats: sistemes de vigilància, anàlisi i eines Education Fundamentals.Aquesta versió disposa d'aplicacions pròpies dissenyades exclusivament per a l'aprenentatge. Té l'opció de rebre assistència davant qualsevol problema.

Principals eines

Aquestes són algunes de les principals i eines per a Google Workspace:

google workspace 2

Gmail

Una eina segura per a l'enviament de correus electrònics entre professors i alumnes.

Drive

Una eina fonamental per a emmagatzemar i organitzar tasques, deures, documents o el programa de la classe. Es pot fer des de qualsevol dispositiu i de manera segura.

Calendari

Crea i comparteix un calendari conjunt amb els teus membres de classe o institució per a fer un seguiment dels horaris de manera fàcil i senzilla.

Sites

És un generador de llocs web fàcil d'usar per a crear llocs, allotjar el programa del curs, adquirir habilitats de desenvolupament i donar curs a la creativitat dels alumnes.

Grups

Crea i participa en fòrums de classe per a fomentar la comunicació i el diàleg.

En aquest article hem vist que existeixen múltiples eines, com aquesta de Google Workspace, per a millorar la comunicació i metodologies d'aprenentatge en classe. Creus que són necessàries actualment a les nostres aules? Deixa'ns el teu comentari en el nostre bloc.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris