Les millors eines per crear contingut audiovisual a l'aula

En la societat actual impera l' era digital i les eines tecnològiques. Ens movem en consonància a aquestes noves tendències que marquen el nostre present i futur. Internet ens facilita la nostra vida diària i és capaç de resoldre necessitats i problemes reals.

Aquesta evolució es percata també en el sector de l' educació. Les aules ja no són aquell espai de quatre parets on el professor exercia de protagonista principal i els seus alumnes de receptors d'informació per a l'aprenentatge. Internet ha dinamitat aquest mètode. Ara tant alumne com professor col·laboren i aprenen l'un de l'altre per crear un espai col·laboratiu, de participació mútua entre tots els seus integrants i on Internet i les seves múltiples eines els ajuden a aprendre d'una manera molt més divertida, dinàmica i completa.

Eines contingut audiovisual 1

A l'article d'avui et donarem a conèixer algunes de les millors eines per crear contingut audiovisual. ¿Ens acompanyes?

  • Aplicacions web per crear vídeos educatius
  • Eines tecnològiques
  • Millors eines per a presentacions a classe
  • Beneficis d' utilitzar eines audiovisuals

Aplicacions web per crear vídeos educatius

La utilització dels vídeo-tutorials per aprendre nous conceptes és una eina cada vegada més utilitzada per l' alta efectivitat que ha demostrat entre els alumnes. Els col·legis i instituts més innovadors i que més creuen en els beneficis de les TIC aposten per aquest format per ensenyar als seus alumnes. Per sort, no cal ser un expert en matèria audiovisual per poder crear un vídeo. N'hi ha prou que tinguis un ordinador, ganes i quelcom d'imaginació per fer un contingut atractiu i interessant que capti l'atenció i l'interès dels teus professors i companys.

Eines contingut audiovisual 2

Videolean

Videolean és una eina que disposa de diverses plantilles en funció a la temàtica del video. A més pots anar personalitzant textos, imatges, i música d'una manera intuïtiva i senzilla. Un cop finalitzat el projecte pots descarregar-te el vídeo en una qualitat estàndard. Si vols fer-ho en alta qualitat, cal un pla de pagament.

Wevideo

És una de les eines més utilitzades en els col·legis d'Estats Units, i disposa de més de 2 milions d'usuaris a tot el món. La seva facilitat d' ús i que no és necessari requerir d' un programari addicional, la converteix en una eina molt útil perquè els més petits fins i tot comencin a familiaritzar-se amb l' edició de vídeo.

Easy Web Video

Encara que aquesta eina estigui més enfocada al vídeo màrqueting, també és apta per a la creació de tutorials en l'àmbit educatiu. Pots crear i editar online de manera fàcil i, afegint música, elements gràfics, colors, etc.

Magisto

Editor web per muntar pel·lícules i vídeo tutorials atractius. Si per alguna cosa és destacada aquesta aplicació és per la seva senzillesa a l'hora de manejar-la. A més ofereix la possibilitat d'integrar efectes especials, diversos temes, i música a la carta. Està disponible per a Android i IOS.

Eines tecnològiques

A continuació us oferim alguns suggeriments per a la teva explotació en els mitjans audiovisuals a l'aula, que es poden desenvolupar a través de diverses eines tecnològiques.

Eines contingut audiovisual 3

RPG Playground

Amb aquesta eina pots convertir-te en un autèntic creador d'un videojoc educatiu. RPG Playground permet tmbéixer al docent generar de manera ràpida i senzilla videojocs amb estètica 32 bits per crear les seues pròpies aventures i adaptar-les en funció a l'edat dels seus alumnes.

Minecraft Education Edition

Converteix-te en creador d'aquest popular videojoc. Ofereix un escenari virtual en el qual dur a terme experiències d' ensenyament i aprenentatge. A més et permetrà millorar les teves competències digitals i socials gràcies a la seva integració cooperativa.

Stop Motion Studio

¿Ets d'aquells que no pots parar de veure gifs, però no saps com crear-los? A través de l'eina Stop Motion Studio, et dóna la possibilitat de generar gifs animats, a més de curtmetratges o pel·lícules a partir d'objectes quotidians o d'altres elaborats per a tal fi. Disponible tant per Google Play com App Store.

OBS Studio-Open Broadcaster Software

Et dóna la possibilitat de realitzar tutorials combinant diferents escenes, en les quals se succeeixen alhora, imatges, música, webcam, àudio, pissarra, etc.

Millors eines per a presentacions a classe

Internet és un mitjà molt visual, i que de vegades ens hem empenyolit a omplir-lo de material escrit i d'avorrits arguments textuals. Internet no és un llibre, tampoc un document, així que ja pots donar-li l'ús que la xarxa et permet. A continuació et donem a conèixer algunes de les millors eines i programes qpara que exposis les teves presentacions com déu mana.

Powtoon

Si les avorrides presentacions a Power Point no convencen ningú, llavors ja és hora d'utilitzar Powtoon. Una eina de contingut audiovisual especialitzada en presentacions. Amb ella pots manipular tots i cadascun dels elements. Et permet introduir text, imatges, gràfics... Les seves presentacions estan basades en petits dibuixos animats, de diferents classes i estils, però tots amb emocions pròpies. Si Coca Cola o Starbucks ja utilitzen aquestes eines, és que quelcom de bo han de tenir.

Animoto

Aquesta eina et permet crear collage de fotos en format vídeo. Tria la temàtica en funció de les teves imatges, un fons i una música. Ja està, l'eina s'encarrega de fer la resta per fer una presentació atractiva i interessant.

Canva

Probablement l'eina més coneguda de totes i les més desitjada entre els professionals del sector de la publicitat, màrqueting, etc. doncs et permet crear tota mena d'imatges. Des de contingut per a xarxes socials, presentacions, portades de revista, infografies, Flyers... Té milers de plantilles i de recursos perquè puguis crear una presentació com mereixes.

Beneficis d' utilitzar eines audiovisuals

Utilitzar eines audiovisuals a l' aula aporta grans beneficis tant per a professors com per a alumnes. Imprescindible per assolir un sistema educatiu de qualitat i actualitzat, doncs permet renovar les metodologies didàctiques i garanteix als joves les competències que avui dia requereixen. Aquí et deixem alguns dels beneficis del llenguatge audiovisuals a l'aula.

1. Afavoreix l' observació de la realitat

Permet registrar de forma precisa i dinàmica els esdeveniments i ajuda els alumnes a millorar l' aprenentatge.

2. Facilita la comprensió i l'anàlisi

Les animacions interactives i els gràfics permeten observar la realitat i visualitzar de manera més senzilla les estructures i els processos.

3. Motiva i atrau els estudiants

Rebre els continguts de manera audiovisual és molt més interessant per als alumnes. Permet visualitzar els conceptes d' una manera més senzilla per captar l' atenció.

4. Millora l'eficàcia de les activitats docents

Permet oferir moltes potencialitats al relat, l'audiovisual contribueix a millorar el rendiment dels alumnes. Permet a més per al professor millorar les tasques d' explicació de conceptes.

A l' article d'avui hem vist com el contingut audiovisual millora el procés d' aprenentatge a l' aula i permet adoptar noves metodologies que resulten ser més interessants i atractives tant per a alumnes com per a professors. ¿Estàs d'acord en què s'hauria d'integrar més el contingut audiovisual a l'aula? Deixin-nos el teu comentari en el nostre blog.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris